Regie

Gabri Wijnakker (Ravenstein, 1981) regisseert vanaf 2002 bij diverse jeugdtoneelverenigingen. Hij is autodidact maar heeft in Amsterdam en Nijmegen diverse cursussen (improvisatie)theater gevolgd. Na zijn opleiding aan de Theater- en Regieopleiding regisseert hij ook voor volwassenen. Als kind speelde Gabri al veel theater, bedacht hij toneel- en revue-achtige voorstellingen.

‘Theatermaken is voor Gabri: ‘iets nieuws creëren’. De kijker meenemen naar een andere, magische wereld. Even weg van de dagelijkse werkelijkheid. Als regisseur heeft Gabri de afgelopen 13 jaar meer dan 25 (jeugd)producties geregisseerd. Veel van deze toneelstukken zijn geïnspireerd op ideeën van de spelers en door hem geschreven. Maar ook heeft hij bestaande stukken herschreven en geregisseerd. Vervolgens start het productieproces: van experimenteren, mise-en-scene, tot het uiteindelijke repeteren, het eigenmaken van de tekst en het spel. Ook de elementen dans en zang vormen een belangrijk onderdeel.
Daarnaast probeert Gabri de theaterondersteunende middelen grime, decor, rekwisieten, kleding, licht, geluid en muziek zo goed mogelijk ten dienste te laten komen van het spel. Dit alles om uiteindelijk een voorstelling op de planken te brengen waar de spelers, het publiek, de crew en hijzelf van kunnen genieten!’