Jubileumkrant

Jubileumkrant
In november 2009 hebben we huis-aan-huis in Wehl en Nieuw Wehl een jubileumkrant verspreid. Een eenmalige uitgave, met daarin interviews met oud-leden en leden, een overzicht van alle gespeelde stukken, de activiteiten die in het jubileumjaar worden gehouden en natuurlijk heel veel foto’s. De krant geeft een mooi overzicht van die 50 jaar. De krant is ook opgestuurd naar de vaste achterban en op de website te zien. Knipselkrant 50 jaar

Reacties oud-spelers
Fien Horsting-Derksen
“Ik heb een hele fijne en mooie tijd gehad bij Niweto, in de jaren ’60. Niweto was toen voor mij een avond van ontspanning en veel lachen. We hadden een fijne groep en als het ’s avonds laat werd, dan werd ik netjes naar huis gebracht.
Later toen ik getrouwd was, zijn we nog vele jaren naar Niweto gaan kijken. Het was altijd weer een spannende avond, met veel bekenden en spelers. Ik wens Niweto nog vele mooie jaren toe, en veel toneelplezier”.

Marga Smit-Nibbeling
“Ongeveer tien jaar ben ik lid geweest (tussen 1973 en 1983) en heb zeker een keer of acht meegewerkt aan een toneelstuk, onder de regie van Bennie Reuling. Ook hebben we een keer onder de leiding van Andy Daal een eenacter opgevoerd in het kader van de Turmac Liemersspelen.
Eén van de leukste rollen was toch wel de rol van Tonia in het stuk ‘Het Ontvolkte huis’ (1981). Elke keer als ik weer ten tonelen verscheen, ging er een zucht door de zaal van ‘O jee,daar heb je ze weer, dat loeder’. Dat speelde ik, naar ik later hoorde, zeer overtuigend. Ook aan het stuk Boerenbedrog (1979) heb ik goede herinneringen. Het was een toneelstuk in dialect.”

Niweto was voor mij vele jaren een ontspanning, met veel vrienden en ook familieleden. Met veel plezier ging ik de maandagavonden naar de repetitie, met als resultaat een paar ontspannende avonden in maart voor onze dorpsgenoten. Overigens werden de toneelstukken tijdens de uitvoering nogal eens spontaan uitgebreid met tekst en dan moest je je daar maar aan aanpassen! Ook de feestjes nadien bij Zaal van Beek waren geweldig. Daar werd menig Heikantspilsje gedronken bij de patatjes. Niweto is voor mij nu altijd weer een avondje uit. Zeker de laatste jaren uitgegroeid tot een select gezelschap met heel veel kwaliteit. Ga vooral zo door…”

Annie van Arem-Reulink
“In 1963 ben ik lid geworden. Ik heb me zelf niet gemeld, zo was ik niet en zo ging het niet. Volgens mij heeft Jan van den Boom bij ons thuis een goed woordje voor me gedaan. Ik was pas 16 jaar, en de repetitieavonden werden natuurlijk best laat. Maar ik mocht gaan toneel spelen. Ik heb tot 1968 meegespeeld, tot aan het trouwen. Zo ging het nu eenmaal.

Het was een leuke tijd, we hebben veel gelachen. Wat ik me nog goed herinner is, dat bij de uitvoeringen Gert Derksen vaak op de eerste rij zat en die kon heel hard lachen. Als hij eenmaal begon met lachen, lachte de hele zaal mee.

Mijn mooiste rol was die van werkster in Baby van 1000 weken (1968). Ik kwam als eerste op, met emmer en dweil, en begon meteen te zingen: “Dan moet je m’n zuster zien …..” Daar kon ik meteen alles in kwijt. Ik ben vele jaren nog naar de voorstellingen van Niweto wezen kijken. Ik heb de vereniging gevolgd. Wat wij deden is niet te vergelijken met wat Niweto de laatste jaren laat zien. De huidige groep, dat zijn net artiesten. Maar het is dan ook een hele andere tijd; je kunt het niet met elkaar vergelijken”.