seizoen 2016

Jaarverslag Niweto 2016

Nadat we in 2015 halverwege het repetitiejaar onze geplande voorstelling van Rouwkost en Nadien (onder regie van Theo Menting) hebben moeten stopzetten, is voor het seizoen2016 Gabri Wijnakker aangezocht als regisseur voor een wat later zou blijken succesvolle compilatie van verschillende meer of minder absurdistische scènes uit binnen- en buitenland (vertaald door eigen leden) en verschillende meer en minder bekende liederen. Deze scènes en liederen zijn met Gabri en Zwaan Stam (muziek en choreografie) ingestudeerd en op de planken gebracht onder de titel Zomaar een dag. Dit heeft geleid tot een drietal succesvolle en goed bezochte uitvoeringen op 3, 4 en 5 november 2016 in het Koningin Beatrixcentrum in Wehl en iets later, op 16 november 2016, in de Gruitpoort in Doetinchem.

Er deed een groot aantal leden mee met deze productie en dat betekende dat we zowel voor als achter de schermen veel mankracht hadden om de verschillende taken die er altijd zijn binnen een theatergroep zijn, vlekkeloos op zich te nemen. Ook het aantal bezoekers dat dit opleverde was boven verwachting. In het KBC 326 bezoekers , in de Gruitpoort waren er 104 kaarten verkocht, in totaal 430 bezoekers. In het KBC is ook weer veel geld opgehaald bij de verloting: 883 euro. Met name op de vrijdagavond zijn er veel loten verkocht en hebben we ongeveer de helft van het eindbedrag opgehaald. Dank aan allen die hieraan een bijdrage hebben geleverd door loten te verkopen, prijsjes op te halen en ter beschikking te stellen.

Apart willen we alle mensen noemen die de grime hebben verzorgd, de organisatie voorstelling op zich genomen hebben, de PR op zich hebben genomen en allerlei belangrijke organisatorische randzaken hebben uitgevoerd. Er moest veel, heel veel gebeuren en achteraf moeten we vaststellen dat er met aller inspanningen veel, heel veel bereikt is. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. We willen alleen voor komend jaar een aantal zaken nog meer en beter verdelen en verschillende taken en organisatorische klussen duidelijker bij commissies beleggen. We hopen dan ook dat we voor de productie van komend seizoen een aantal commissies kunnen aanvullen en of herbezetten (daar komen we nog op terug).

We hebben na de laatste uitvoering in Wehl afscheid genomen van Janbart van Lieshout die jarenlang voor ons het licht en geluid (met Willy Spekking) in het KBC heeft verzorgd. We zullen de komende tijd op zoek gaan naar mensen die deze o zo belangrijke klus willen overnemen.

We hebben dit jaar ook het bij de Rabobank gewonnen bedrag à 2850,- euro kunnen innen dat in 2015 aan Niweto door de Rabobank is toegekend. We hebben een prachtige set microfoons en toebehoren kunnen aanschaffen, waar we de komende jaren weer mee vooruit kunnen. Een goede geluidsinstallatie is voor een geslaagde uitvoering van groot belang.

Naast alle activiteiten rondom onze uitvoeringen heeft een aantal leden ook nog improvisaties verzorgd tijdens het jaarlijkse Dickensfestival (met enkele leden van Spot) in Bronckhorst op 17 en 18 december 2016 en tijdens de kerstmarkt in Wehl op 17 december 2016. Ook is in mei 2016 Nieuw Wehl gecollecteerd voor het Prins Bernhardfonds. Dit levert toch weer een aardig centje op.

Het aantal leden is gelijk gebleven met afgelopen jaar. We hopen de komende jaren natuurlijk wel dat we wat aanwas kunnen krijgen vanuit jongere spelers om ook de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen blijven zien. Daar heeft het bestuur verschillende ideeën over.

Theo Menting gaat als regisseur in 2017 bij Niweto aan de slag met het stuk Verf van Bert Edelenbos – de schrijver van de twee eenakters waar we in 2015 mee begonnen zijn maar die we door de ziekte van Hilde hebben moeten afbreken.

Over Hilde gesproken. We hebben op 2 december 2016 afscheid van haar moeten nemen. De vorige ledenvergadering was ze er nog bij en ook heeft ze Zomaar een dag op 16 november 2016 in de Gruitpoort nog mogen meemaken en ze heeft na afloop de spelers met het bekende enthousiasme gefeliciteerd met de mooie productie. Ze had erg genoten. We zijn Hilde heel erg dankbaar voor alles wat ze de afgelopen jaren voor onze theatergroep heeft gedaan, de prachtige rollen die ze heeft gespeeld en haar bestuurlijke kwaliteiten…. We zullen haar missen, maar haar zeker nooit vergeten.

Het bestuur wenst ons en jullie allen een goed en succesvol jaar toe. We gaan ervoor!