Regie

Theo Menting (1963)
Het regisseren heeft een tijdje stil gelegen, maar nu hij weer is teruggekeerd naar zijn roots in Wehl, kruipt het bloed weer waar het niet gaan kan. Het verzoek om Niweto te regisseren kon hij niet weigeren; het stond al een tijd op zijn verlanglijst.

Theo is een regisseur die het liefst aanwijzingen geeft door het ‘voor te spelen’, maar waarschuwt altijd dat de spelers hem niet moeten willen kopiëren. “Als de strekking of de intentie van wat ik wil zien maar duidelijk wordt”. Tijdens zijn studie Theologie begon zijn liefde voor theater meer gestalte te krijgen. “Ik ging spelen bij een aantal amateurtheatergroepen en volgde acteerlessen. Daarna volgde ik de opleiding Spel en Regie aan het Rotterdams Centrum voor Theater”. Het spelen was een mooie uitlaatklep en om zich nog meer te ontplooien, deed hij een masterclass acteren bij de Vlaamse actrice en theatermaakster Dora van der Groen.

De Wehlenaar was acteur/regisseur bij o.a. Koninklijke Rederijkerskamer’Jan van Beers’ in Utrecht, Klein Slottheater in Zeist en De Plankeniers (Naarden-Bussum). Hij werkte mee aan diverse film en TV-producties en was medeoprichter van Theatergroep Koper (Utrecht).

Op dit moment is hij tevens werkzaam als regisseur bij toneelvereniging ‘Vrolijk’ in Kilder, waar hij ook in 2013 het openluchtspel Midzomernachtsdroom regisseerde.

Naast het regisseren en het vervullen van diverse taken binnen de kerk, werkt Theo als theoloog/programma-medewerker bij het Dominicanenklooster Huissen.

www.theomenting.nl