Overzicht extra activiteiten

Open Monumentendag – zondag 10 september 2017
Niweto leverde dit jaar ook een theatrale bijdrage aan dit bijzondere weekend. Het verhaal van ‘Leentje van de zagerij’ werd verteld in de graansilo in Wehl en in de Stoomtimmerfabriek in Wehl.

Wehleriade – woensdag 28 juni 2017
Ons sportieve team was in de stromende regen lekker aktief met het Oud Hollandsch W.C. Borstelwerpen.

Baggerloop Didam – maart 2017
Daar stonden een aantal van onze leden, de ijzers geslepen en helemaal klaar voor de tocht der tochten, bleek er geen ijs meer te liggen…

Dickens Festival in Bronkhorst – 17 en 18 december 2016
Niweto was weer van de partij tijdens het jaarlijkse Dickensfestival (met enkele leden van Spot).

Kerstmarkt in Wehl – 17 december 2016
Een aantal leden waren als ‘gegoede burgerij’ te zien op de kerstmarkt.

Rabo Coöperatiefonds – eind 2015
De subsidie van het Rabo Coöperatiefonds, t.w.v. € 2.850 is verzilverd. Hiervoor zijn toneelmicrofoons, een multiplayer en andere hierbij horende apparatuur en kabels aangeschaft.

Dickens Festival in Bronkhorst – december 2015
Wederom van de partij in Bronkhorst. Simone, Monique Booman, Els, Ko, Bob, Kees, Maike, Henk en Dorine.

Improvisatie avond – november 2015
In november 2015 is met een grote groep leden van Niweto een improvisatieavond belegd met de Arnhemse acteur Robert van Leeuwen. Een succesvolle avond en zeer leerzaam, mogen we achteraf vaststellen.

Wehleriade 24 juni 2015
Een groep onhandige bouwvakkers met lange buizen op zoek naar de bouwplaats.

Nieuwjaarsbrunch dorpsaccommodatie De Horst 11 januari 2015
De beheerscommissie van De Horst uit Nieuw Wehl had alle verenigingen uitgenodigd voor een brunch. Annelies en Hilde waren als Bureau Zwaargewichten, experts in samen werken ‘ingehuurd’ om het thema ‘samenwerken tussen verenigingen’ te begeleiden.

Dickens Festival in Bronkhorst – 20 en 21 december 2014
Ook dit jaar waren we weer van de partij in Bronkhorst, met Ko en Henk als Scrooge. Ook de nieuwe generatie was vertegenwoordigd: Ann en Cas deden ook mee als straatschoffies.

Marketenstersdag 19 oktober 2014
Schutterij De Eendracht uit Nieuw Wehl was ‘gastvrouw’ voor de gezellige dag voor marketensters van de schutterijen in de regio. Els en Annelies waren aanwezig voor een live-verslag voor RTL.

Wehleriade 25 juni 2014
Een goed lopend restaurant trok veel gasten op de Wehlse braderie.

4 en 5 mei viering 2014
Onze bijdrage aan de 4 mei bijeenkomst in Wehl bestond uit een voordracht over vrijheid.

Theaterproeverij – 22 maart 2014
Diverse amateurtoneel en theatergroepen lieten zien waar ze mee bezig zijn. Niweto was aanwezig op de Theatermarkt in de Gruipoort.

Dickens Festival in Bronkhorst – 13 en 14 december 2013
Ook dit jaar waren we weer van de partij in Bronkhorst.

Figuranten training brandweer Doetinchem – september 2013
Bij de kazerne in Doetinchem en Zutphen hebben we diverse rollen gespeeld (slachtoffer, bezorgde moeder, onverzettelijke ondernemer) tijdens de training op een klein blusvoertuig.

Jubileum Jongerenwerk Nieuw Wehl – 23 juni 2013
Niet-horen, niet-zien en niet-zwijgen waren als ontvangstcomité aanwezig bij de receptie van het jubileumfeest van het Jongerenwerk/Jongerenpastoraat.

Wehleriade – juni 2013
´Verborgen´ theater op straat. Twee verzorgsters Monique B. en Désirée op zoek naar ´mevrouw A. Reuling´.

Theaterproeverij – 6 april 2013
Diverse amateurtoneel en theatergroepen lieten zien waar ze mee bezig zijn. Niweto trad op met een aantal scène´s uit ´Morgen lach je er om´.

Dickens Festival in Bronkhorst – 15 en 16 december 2012
Ook dit jaar waren we weer van de partij in Bronkhorst. De groep wordt steeds groter!

Wehleriade – juni 2012
Ook in 2012 was Niweto weer aanwezig op de Wehleriade met verrassend verborgen Theater: een groep Spaanse torero´s, een potloodventer, bruidje op zoek naar haar bruidegom en een groep artiesten op zoek naar het podium.

Dickens Festival in Bronkhorst – 17 en 18 december 2011
Een geslaagde bijdrage aan dit evenement en een gezellige dag voor Angelique, Henk, Monique B., Els, Ton en Hilde.

Ladies Styles Radstake – 8 en 9 november 2011
Rare bezoekers op de Ladies-avonden in de Radstake. Altijd leuk om te doen.

Presentatie jaarvergadering Rabobank – 27 september 2011
Veel bloemen, mooie geldprijzen, vrolijke hostess, sterke reclamespots, blije vrijwilligers, goedgemutste vertegenwoordigers van de bank en tevreden ledenraadsleden. De resultaten van de Afdelingsvergadering Wehl van de Rabobank, op 27 september 2011, gepresenteerd door Niweto.

Open Dag verzorgingshuis Vorden – 25 mei 2011
Annelies en Hilde hebben op 25 mei de Open Dag van het verzorgingshuis in Vorden bezocht als de zussen Bep en An, op zoek naar passende huisvesting.

4 en 5 mei viering 2011
Onze bijdrage aan de 4 mei bijeenkomst bestond uit het voorlezen van twee gedichten.

Werken met Adelheid Roossen – 18 februari 2011
Op 18 februari 2011 heeft een aantal leden deelgenomen aan de workshop “De vloer op’ van Adelheid Roosen, georganiseerd door het SAK, samen met leden van andere verenigingen in de buurt. Een hele bijzondere avond, voor spelers en publiek.

Dickens Festival in Bronkhorst – 18 december 2010
Een aantal gegoede dames wandelde rond in Bronkhorst tijdens het jaarlijkse Dickensfestival. Zij haalden geld op voor het armenfonds en probeerden hen zo te redden van het armenhuis en de gevangenis. Later probeerden vier wijven de spullen van de overleden vrek Scrooge aan de man te brengen. Een prachtig winters decor in het kleinste stadje, een geslaagde bijdrage aan dit evenement en een gezellige dag voor Simone, Hilde, Angelique en haar collega Sasja.

Improvisatie Joep Sertons – 11 september 2010
“Het leuke van theater maken is het repeteren. Uitproberen. Neem een andere invalshoek en kijk wat dat oplevert.” Acteur en regisseur Joep Sertons kan het weten. Naast zijn rollen op toneel, is hij ook veel te zien (geweest) in films en televisieseries, zoals Vrouwenvleugel, Westenwind en Voetbalvrouwen. Nu dagelijks op tv als vader Bouwhuis in GTST. In september hebben 15 leden onder zijn leiding een dag gewerkt in de Gruitpoort aan scenes en improvisaties. En dat leverde mooie situaties op. Want ga maar eens een pakje halen op het postkantoor, dat vernietigd blijkt te zijn, omdat je een dag te laat bent. “Je moet een keuze maken. Je kunt iemand spelen die dicht bij je ligt of je kiest voor een personage die je eigenlijk graag eens zou willen zijn. Kies de meest interessante optie. Voor jezelf, maar ook voor het publiek”.

Wehleriade – 30 juni 2010
Frank en Susanne hadden na een lange fietstocht te kampen met twee lekke banden, zo levensecht dat ze meerdere malen naar de fietsenmaker werden verwezen en zelfs de fiets wel even bij mensen in de tuin mochten parkeren. En drie vage vrouwen in het rood waren op zoek naar een vogeltje ……

Zeg eens AAA – 8 en 9 februari 2008
De professionele cast van Zeg ‘ns Aaa werd ondersteund door figuranten van Niweto tijdens de voorstellingen in de grote zaal van Amphion. Pieternel, Claudia, regisseur Wijnand en gastspeler Werner waren te zien als patiënten in de wachtkamer, als turkse gasten, als twee mannen in de sauna en als dansende bruilofstgasten.

Wehleriade – 28 juni 2008
Een caravan bij Plus Lodder voor de deur. Korte scenes van allerlei situaties in het gezin. Publiek dat langs loopt, even blijft stilstaan of zelfs even gaat zitten.
Een geslaagd experiment!

4 en 5 mei viering Wehl 2008
Niweto heeft meegewerkt aan de viering van 4 en 5 mei in Wehl. We hebben drie verhalen voorgelezen over het thema vrijheid en solidariteit, waarvan twee zelf geschreven en één bewerkt.

DVD met Halley – 24 februari 2008
Han Bulten, bekend volleybaltrainer en opleider van volleybaltrainers in de regio, had het idee opgevat om film in te zetten als hulpmiddel bij het geven van cursussen over de invloeden op volleybaltalenten. Die invloeden komen dan van trainers, coaches, ouders, vrienden of teamgenoten. Welke invloed hebben zij?
De scènes zijn door Kees uitgeschreven en samen met jeugdspeelsters van Halley werden de situaties nagespeeld. Te denken valt aan een overbezorgde moeder, een ongeïnteresseerde vader of juist een te kritische vader, een te lieve coach of een sarcastische coach. Wat doet dat met een volleybaltalent? Maakt het je of breekt het je? De spelers van Niweto Henk (en zijn dochter Jet), Ivonne, Jitske, Hilde, Kees, Henny en Monique hebben een leuke dag – voor de camera- gehad. De DVD is klaar en Niweto is trots op het resultaat. Han Bulten zet deze inmiddels in tijdens trainers-bijscholingsavonden.

Ladies Night in de Olde Beth – 20 november 2007
Claudia en Hilde waren als Els en Nel van de Keuringsdienst aanwezig tijdens de zeer druk bezochte Ladies Night in de Olde Beth.

Prijzenfestival PLUS Lodder – 14 november 2007
Samen Robert Bolk de prijswinnaars van de prijzenactie van Super Lodder uit Wehl een leuke avond bezorgd, met medewerking van zanger Henry Welling.
Dies, Frank, Jitske, Annelies en Hilde waren bij binnenkomst als verschillende types druk in de weer. Kassiere Connie (Annelies) assisteerde presentator Robert Bolk bij het uitreiken van de prijzen, terwijl Emma Glitter (Hilde) langs kwam voor de Plus-Min-kwis.

Opening Ruimzicht – 29 september 2007
Verborgen theater bij opening hotel Ruimzicht in Doetinchem.
Annelies, Simone, Jitske en Hilde lieten de genodigden bij de officiële opening de verschillende kamers zien als de naar inspiratie zoekende kunstenares, de driftige schoonmaakster, het verlegen kamermeisje en de oud-lerares Duits die voorheen in het gebouw les had gegeven.